Cazare

SPATIILE NOASTRE DE CAZARE

Apartamentul in suprafata de 35 mp format din 2 camere poate gazdui pana la 4 persoane. Dormitorul cu pat matrimonial  si camera de zi cu pat extensibil pentru 2 persoane, sunt deservite de o baie moderna cu cabina de dus. Apartamentul are televizor LED cu cablu TV si internet prin telefonie mobila.

Camera 3 in suprafata de 18 mp – cu paturi twin pentru 2 persoane, are baie proprie moderna cu cabina de dus, are televizor LED cu televiziune prin cablu TV si internet prin telefonie mobila. Camera are o soba de teracota pe lemne, veche dar functionala.

Camera 4 in suprafata de 13 mp – cu o canapea extensibila poate fi ocupata de 2 persoane, sau poate fi utilizata ca birou, biblioteca sau spatiu de relaxare. Camera ofera deliciul visual al ferestrelor cu arcade si grinzile de stejar vechi, reconditionate si puse in valoare prin lumina calda si obloane ce filtreaza razele soarelui. Camera este deservita de o baie de serviciu cu toaleta si chiuveta. Camera are televizor LED cu cablu TV si internet prin telefonie mobila.

Bucataria – living – in suprafata de 22 mp, este dotata modern cu plita si cuptor electric si hota, cu masina de spalat vase, cu loc de luat masa pentru 8 – 12 persoane, cu electrocasnice mici multifunctionale, cu frigider si congelator, masina de facut paine de casa, ustensile diverse pentru bucatarie, vesela de portelan, inox si sticla.

Curtea detine doua spatii de relaxare sub forma unei terase acoperite si a unui spatiu de bar in aer liber, fiecare in suprafata de circa 10 mp, unde se poate lua masa, petrece timpul sau degusta produse de bar.

In gradina din fata casei este amenajat un loc de gratar la dispozitia turistilor, in regim de self service, sau  cu servire la cerere si contra cost.

Apa provine din puturi forate proprii, este filtrata cu sisteme de purificare naturala si potabilitate certificata cu buletine de analize DSP. La cerere se poate asigura apa imbuteliata la dozator.

GOSPODARIA SI MINICAMPINGUL

Gruiul Colunului nu este o pensiune  în modul convențional. Pe langa casa, oferta cuprinde si un spatiu de campare in corturi proprii sau in corturi inchiriate, ce se afla vis-à-vis de gospodaria principala. In acest spatiu este amenajat un chiosc cu terasa si spatiu de gratar,   exista o sursa de apa si acces la toalete si dusuri. Recepția se află  in biroul gospodariei Gruiul Colunului, care este și locul administrației centrale, unde încercăm să vă răspundem tuturor întrebărilor pe cât putem noi mai bine.

La sosire, veți fi întâmpinați de echipa noastră, care vă va caza în “casa de la tara” din Colun sau in “ minicampingul” din administrare. Sunteți bineveniți să folosiți întregul spațiu de la Gruiul Colunului și toate facilitățile noastre vă sunt puse la dispoziție. Locurile de luat masa din gospodarie sunt in casa sau in curte, in camping sunt pe terasa amenajata, fiind disponibile in regim self- care sau cu servire la cerere si contra cost.

MENAJ ȘI CURĂȚENIE

Toate spatiile noastre de cazare sunt curățate înainte de sosirea dumneavoastră. Vă punem la dispoziție așternuturi și prosoape curate o dată pe săptămână, la cerere. În bai si la bucatarie se găsesc produse de curățat biodegradabile, cu respect pentru principiile ecologice ale locatiei si cu fosa septica amenajata pentru evacuarea reziduurilor menajere, dar dacă doriți servicii suplimentare de curățenie, spălătorie sau calcatorie, nu ezitați să vorbiți cu unul dintre membrii echipei Gruiul Colunului.

Prețurile pentru aceste servicii sunt:

Curățenie zilnică: 25 RON pentru apartament, 10 RON  pentru o cameră
Servicii de spălătorie sau calcatorie: tarife la cerere

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE

În băile noastre veți găsi produse de îngrijire (sampon / gel de dus / sapun solid) in set de BUN VENIT – pentru prima zi de cazare. În recepția de la Gruiul Colunului avem și alte produse în caz că aveți nevoie, la cerere si contra cost.

 

SOBA DE TERACOTA FUNCTIONALA

Una dintre camerele noastre are soba, pentru o atmosfera rustica. Vă rugăm să aveți grijă: ușa sobei trebuie să fie închisă tot timpul. Ușa de aerisire poate fi deschisă pentru a permite un circuit al oxigenului mai puternic atunci când focul arde. Copiii trebuie să fie ținuți la distanță de soba deoarece aceasta devine foarte fierbințe și poate provoca arsuri grave! Pe terasa din curte veți găsi lemne și surcele, pentru primul foc la soba precum și o găleată de metal pentru cenușă sau cărbuni. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru aprinderea focului, nu ezitați să ne contactați, lemne suplimentare pot fi puse la dispozitie la cerere si contra cost.

REȚEAUA WI-FI & SEMNAL LA REȚEAUA DE TELEFONIE MOBILĂ

În Colun, aveți semnal în rețeaua Telekom si Vodafone. În curtea gospodariei si in minicamping acestuia există și acoperire WI-FI gratuita pentru cazati. Alte rețele nu au acoperire, cu excepția unor zone izolate de pe dealuri. În caz de urgență, puteți folosi telefonul de la receptie.

TELEVIZOARELE

Camerele noastre, bucataria si terasa sunt dotate cu televizoare HD, iar canalele sunt recepționate prin satelit. Pentru a urmări programele din camere, vă rugăm să porniți ambele aparate folosind cele două telecomenzi. Setați televizorul pe HDMI (ca sursă) și selectați canalul folosind telecomanda pentru cutia de satelit. Dacă întâmpinați dificultăți în folosirea aparatelor, vă rugăm să ne contactați. In spatiile comune, folosirea televizoarelor respecta regulile spatiilor publice.

CĂRȚI ȘI REVISTE

În centrul Gruiul Colunului veți găsi o selecție excelentă de cărți  de beletristica, ghiduri turistice, carti despre mâncare și vinuri, precum și cărți despre istoria Transilvaniei și României – atât în engleză, cât și în germană. În plus, avem și reviste în limba engleză, carti si reviste pentru copii.

LUDOTECA

Copiii care petrec vacanta la Gruiul Colunului au la dispozitie o selectie deosebita de jocuri educative in ludoteca. Peste 30 de jocuri de o calitate superioara, atat in forma de prezentare cat si in continutul distractiv si educativ, asteapta sa fie descoperite de copii si de parinti deopotriva.

APA POTABILĂ

Apa de la robinet provine de la puțurile din curte și este verificata periodic la laboratoarele DSP Sibiu. Daca doriti, puteti folosi apa de la dozator sau puteți cumpăra apa îmbuteliată de la receptie sau de la magazinul din sat.

GRĂDINA & CURTEA

În curtea din spatele surii,  am amenajat o zonă  cu gradina si solar, unde puteti sa va relaxati activ impreuna cu echipa Gruiul Colunului. In egala masura, puteti sa folositi curtea si terasa acoperita, unde vă puteți relaxa și citi o carte în liniște și pace sau vă puteți bucura de discuții cu prietenii.

LACUL

În proximitate, pe drumul spre Gruiul Colunului veți descoperi o lucrare hidrotehnica, parte a minilacurilor de acumulare de pe raul Olt în care toți oaspeții noștri sunt bineveniți să facă o partida de pescuit. In perioada in care pescuitul este permis, se pot solicita autorizatii (permise) la receptie. Ca întotdeauna, siguranța dumneavoastră este prioritatea noastră principală, deci vă rugăm să rețineți că avem anumite reguli. Oaspeții folosesc lacul pe propria răspundere și nu putem fi făcuți răspunzători pentru niciun incident. Persoanele cu vârsta sub 18 ani trebuie să fie supravegheate de părinți sau tutori în orice moment atunci când se află în lac sau în preajma acestuia. Vă rugăm să intrați în lac doar de pe pontoanele de acces și să nu intrați în nicio zonă cu pietriș. De asemenea, vă rugăm să nu luați la lac prosoape din gospodarie. La cerere, vă punem la dispoziție prosoape mari, destinate special folosirii la lac, pe care trebuie să le returnați la sfârșitul sejurului.

DRUMEȚII

Suntem norocoși să avem aproape unele dintre cele mai frumoase trasee, păduri, dealuri și văi din Tara Oltului si Piemontul Fagarasului. Asta face din Gruiul Colunului  destinatia ideală pentru a descoperi flora și fauna din această parte unică a Europei – inclusiv prin plimbări cu ghid în care veți putea culege ierburi sălbatice. Vă vom pregăti un prânz la pachet sau putem să organizăm chiar și un picnic într-un punct de belvedere din care puteți admira frumusețea uluitoare a acestor locuri. Sub indrumarea ghidului nostru montan (experimentat salvamontist si schior), puteti participa la  expeditii de photo-hunting de o zi pe traseele din Muntii Fagaras, sau de mai multe zile cu cazare in cort, pe una din vaile de o frumusete uluitoare.”Trofeele” expeditiei vor fi publicate pe site si vor participa la concursuri de specialitate.

SERVICII  MEDICALE

Dacă vă simțiți rău și trebuie să vedeți un medic, vă rugăm să ne anunțați imediat. Există un doctor în localitatea Cirta  ( 4 km) din apropiere,  un centru de permanenta in orasul Avrig (la 10 km) dar dacă aveți nevoie de un doctor specialist vă asistam să mergeți la Sibiu (40 km). Acolo veți găsi personal competent la Spitalul Județean și la clinicile private Polisano, Medlife, Misan Med, Carpe Diem. În caz de urgențe majore, vom contacta serviciile SMURD, de la  Avrig, ce pot trimite ambulanta la Colun.

CÂINII  MAIDANEZI

Ca oriunde în România, și în Colun există câini maidanezi. Deoarece arată prietenos, știm că oaspeții noștri au tendința de a-i mângâia. Vă rugăm să țineți cont că, cel mai probabil, nu au văzut vreodată un medic veterinar și au purici – de aceea, vă îndemnăm să păstrați distanța.

PRODUSE LOCALE

Dacă doriți produse locale, le veți găsi  pe toate in camara noastra contra cost, ambalate corespunzator si oferite in functie de sezon in cel mai scurt timp de la recoltare. Din flora spontana din zona, va oferim o varietate mare de ceaiuri medicinale din plante uscate traditional de satenii din Colun. Impreuna cu satenii si vecinii nostri, ne punem la dispozitie priceperea si mijloacele tehnice de pastrare si ambalare, pentru a va oferi o gama larga de produse naturale vegetale si animale, apicole si piscicole, in stare naturala sau conservata.

VEDERI & SUVENIRURI

Dacă doriți să plecați cu o amintire, puteți cumpăra o vedere sau mici suveniruri manufacturate care pastreaza savoarea Colunului. Le găsiți la Recepție.

Menu